Tryck på ENTER för att söka
Stäng av

Jag kommer att bli en mamma ...

Jag kommer att bli en mamma ...

Jag heter Aneta och jag är mamma till den lilla Ola i tre år. Jag tvekade länge om jag skulle berätta historien om min lycka, som skulle inte ha varit möjlig om det inte hade varit för antagandet av ett ägg. Jag tror emellertid att i det här fallet inte sättet, men just målet var det viktigaste – att bli mamma.

När jag var 32 började min man och jag få ett barn. Efter cirka åtta månader av misslyckade försök gick vi till läkaren. Diagnosen var hänsynslös - för tidig menopaus. Mina äggstockar slutade fungera. Jag kunde inte tro det. Jag ifrågasatte det. Jag gick från läkare till läkare. Från klinik till klinik. Ytterligare forskning lämnade dock inga illusioner. När jag hörde att jag inte skulle kunna få barn kändes det som om marken under mig sprickade och jag föll i en enorm avgrund.

Jag tyckte synd om mig själv. Jag kände mig arg för att jag underskattade alla symtom ... Då förstod jag vad oregelbundna perioder betydde och lite mer lycka runt midjan. Varför var inte det något som särskilt oroade mig ?! Jag fick veta att preventivpilleren som jag tog långt innan vi började försöka få ett barn kunde lindra symtomen.

Läkaren som gav mig den slutliga diagnosen berättade också att min man och jag inte skulle ge upp för att försöka få ett barn. Hon informerade mig om möjligheten att adoptera ägg. När jag frågade vad läkaren sa, är det en metod för in vitro-befruktning, som använder en annan kvinnas ägg, som befruktas med min mans sperma. Slutligen fick jag kunskap från flera kliniker för behandling av infertilitet i Warszawa med denna metod.

Till en början visste jag inte vad jag skulle tänka om den här metoden. Jag kämpade med mina tankar. Jag tror att rädslan orsakad av det helt irrationella tanken att "det inte kommer att vara mitt barn" fungerade. Jag kunde inte sova. Idag beklagar jag att jag satt fast i det så länge att jag inte pratade om det med min make eller psykolog. Det tog mig flera månader att nå den punkt där jag sökte hjälp från min partner. Och det var så enkelt. Den här gången har jag inte slösat bort så mycket tid. För när jag berättade för min man om min tvivel, kramade han mig bara och sa något väldigt viktigt - Du kommer att göra som du vill, du behöver bara veta att du kommer att bli mamman till detta barn, ingen annan. Du kommer att bära dem under ditt hjärta i 9 månader. Det är du som kommer att ge upp jobbet för honom, älskade rött vin och fredagens sushi. Du kommer att vara rädd för att upprätthålla graviditet, ångest innan varje ultraljudundersökning. Till slut kommer det att födas. Älskling, det är inte gener som gör dig till en mamma, det är ett offer och kärlek som du ger till ett barn. Jag blev kär i honom igen. Jag kom också ihåg varför jag ville ha ett barn med honom. Varför skulle han vara en stor pappa.

Mindre än en vecka senare åkte vi till in vitro-kliniken. Hela förfarandet visade sig vara mycket vänligt. Under valet av ägget för adoption, trots donatornas anonymitet, kunde jag få mycket information såsom utseende, huruvida hon födde ett friskt barn osv. Tillsammans med min make gjorde vi ett val och inledde in vitro-förfarandet. Efter tre månader satt vi på ultraljudskontoret och vi lyssnade på Olas hjärtslag för första gången med tårar i ögonen.

Min första rädsla visade sig vara helt marklös. Jag förstod snabbt att barnet som växte upp i mig var en del av mig. När jag efter nio månader av graviditeten äntligen hörde hennes första gråt tänkte jag inte mer. Jag visste att hon från och med nu skulle vara den viktigaste personen i mitt liv som jag var ansvarig för och som jag vill villkorslöst älska för evigt. I dag, när hon på natten ibland kommer till vår säng, ligger bredvid mig och kramar lugnt och somnar, då vet jag att för henne är jag den viktigaste, att jag är hennes mamma.

Chcesz być na bieżąco?

Napisz do nas

Kontakta oss redan idag

Sekretess är vår prioritering

Samtycke till marknadskontakt mer: Du måste välja flera alternativ (minimum ${minimumContactAgree})

Informacje podstawowe dotyczące przetwarzania danych osobowych

Administrator danych: Medi Partner Sp. z o.o., Cybernetyki 19, 02-677 Warszawa, KRS 0000415680, NIP 1080012631, Kapitał zakładowy - 11 748 300,00 zł, Sygnatura RDF/333576/21/928.

Cele przetwarzania: umówienie i obsługa konsultacji informacyjnej z położną, obsługa zgłoszeń i opinii, przekazanie materiałów informacyjnych, marketing własnych produktów i usług;

Podstawy prawne przetwarzania: profilaktyka zdrowotna oraz zarządzanie udzielaniem usług z nią związanych, Twoja zgoda, Nasz uzasadniony interes.

Prawa związane z przetwarzaniem danych: prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych; prawo dostępu do danych osobowych; inne prawa, o których mowa w szczegółowej informacji o przetwarzaniu danych.

Odbiorcy danych: Podmioty przetwarzające dane osobowe w imieniu Medi Partner Sp. z o. o.

 Szczegółowe informacje o przetwarzaniu danych osobowych

Informacje podstawowe dotyczące przetwarzania danych osobowych

Administrator danych: Medi Partner Sp. z o.o., Cybernetyki 19, 02-677 Warszawa, KRS 0000415680, NIP 1080012631

Cele przetwarzania: Zapis na listę osób zainteresowanych rządowym programem dofinansowania procedur in vitro oraz informowanie o zmianach prawnych w tym zakresie oraz uruchomieniu zapisów.

Podstawy prawne przetwarzania: Twoja zgoda.

Prawa związane z przetwarzaniem danych: Prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych; prawo dostępu do danych osobowych; inne prawa, o których mowa w szczegółowej informacji o przetwarzaniu danych.

Odbiorcy danych: Podmioty przetwarzające dane osobowe w imieniu Medi Partner Sp. z o. o.

Szczegółowe informacje o przetwarzaniu danych osobowych


Grundläggande information om behandling av personuppgifter

Datadministratör: Invimed-T Sp. z o. o, ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa / Syften med bearbetning: marknadsföring av egna produkter och tjänster, marknadsföring av Medicover Polska produkter och tjänster / Rättsliga grunder för behandling: Ditt samtycke / Mottagare av data: enheter som behandlar personuppgifter på uppdrag av den registeransvarige / Rättigheter relaterade till databehandling: lag att dra tillbaka samtycke till behandling av personuppgifter, rätten till tillgång till personuppgifter, andra rättigheter som avses i detaljerad information om databehandling.