Tryck på ENTER för att söka
Stäng av

Insemination - vem rekommenderar denna procedur och vem är emot?

Insemination - vem rekommenderar denna procedur och vem är emot?

Dr. Rokicki svarar på dessa frågor i en speciell intervju.

Vi uppmuntrar ständigt par att delta i en klinisk prövning av ett läkemedel som förbättrar insemineringens effektivitet. Studien genomförs på InviMed-klinikerna i Warszawa och Poznań. Vi pratar med en erfaren gynekolog och medicinsk chef för InviMed Warszawa om Tomasz Rokicki om vad insemination är, vem som rekommenderas och varför det är värt att delta i studien.

Vad är insemination?

Intrauterin insemination (IUI) är en av de metoder som används för att behandla infertilitet. Det är främst ett säkert och smärtfritt förfarande, som innebär att man placerar ett livmoderprov som tidigare har valts och korrekt förberedts under laboratorieförhållanden. Sperman ges genom en tunn silikonkateter.

Vem rekommenderar att använda insemination?

Intrauterin insemination kan användas av par som, trots god fertilitetstest och långa graviditetsförsök, förblir barnlösa, patientens spermier är något onormal eller upplever utlösningsstörningar. Insemination rekommenderas också för par med idiopatisk infertilitet, dvs infertilitet, vars orsaker, vid nuvarande kunskapstillstånd, inte kan hittas.

När rekommenderas inte insemination?

Insemination är inte vettigt med hindring av båda äggledarna, och inte heller när patientens spermier är mycket svaga, t.ex. när det finns mindre än en miljon spermier i en milliliter.

Före in vitro föregående insemination?

Inte alltid. Paret är kvalificerat för in vitro-befruktning efter en 12-månaders behandling med andra metoder, inklusive insemination. Läkaren kan dock besluta om tidigare kvalificering om användningen av andra metoder inte är lovande. Detta är till exempel fallet med hinder för båda äggledarna, oförmåga att orsaka ägglossning eller svår endometrios, såväl som vid sperma av låg kvalitet. I sådana fall kommer insemination inte att ge resultat, så det behöver inte föregås in vitro-proceduren.

Hur många gånger används insemination innan man byter till in vitro?

Vid insemination bör graviditet ske under de första 4-6 cyklerna. Fel är en in vitro-indikation.

Beroende på patientens ålder, kvaliteten på spermierna som används för befruktning och antalet mogna folliklar efter hormonstimulering är effektiviteten av behandlingen med intrauterin insemination från 10 till 25% per cykel. Men - precis som nästan alla förfaranden, med utveckling av medicin och teknik, insemination utvecklas också. Till exempel pågående kliniska prövningar på InviMed för ett nytt läkemedel som syftar till att förbättra insemineringens effektivitet. Och här är det värt att betona att vi fortfarande har lediga platser för par som vill delta i denna behnadling.

Varför är det värt att delta i studien?


Alla par som har en medicinsk indikation för insemination kan dra nytta av att delta i studien. Först och främst kommer par som kommer att vara kvalificerade att delta i en klinisk prövning genomgå den studie som krävs för inseminering helt gratis, kommer att dra nytta av ett nytt läkemedel och gratis insemination. Och det är mycket. Om läkemedlet - enligt förutsägelser - ökar effektiviteten hos insemination, kommer det dessutom att öka deras chanser att bli föräldrar.

Kontakta oss redan idag

Sekretess är vår prioritering

Samtycke till marknadskontakt mer: Du måste välja flera alternativ (minimum ${minimumContactAgree})

Grundläggande information om behandling av personuppgifter

Datadministratör: Invimed-T Sp. z o. o, ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa / Syften med bearbetning: marknadsföring av egna produkter och tjänster, marknadsföring av Medicover Polska produkter och tjänster / Rättsliga grunder för behandling: Ditt samtycke / Mottagare av data: enheter som behandlar personuppgifter på uppdrag av den registeransvarige / Rättigheter relaterade till databehandling: lag att dra tillbaka samtycke till behandling av personuppgifter, rätten till tillgång till personuppgifter, andra rättigheter som avses i detaljerad information om databehandling.